Brahms, Ein deutsches Requiem, opus 45

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Brahms, Ein deutsches Requiem, opus 45

3. juni kl. 19:30

Kr.200

Afskedskoncert med Jan Scheerer.

Jan Scheerer har været dirigent for Københavns Bachkor siden 2010. Disse to koncerter bliver Jans sidste som dirigent for Københavns Bachkor, da han og familien flytter til Tyskland i sommeren 2024.

Ein deutsches Requiem, Op. 45,
er skrevet i perioden 1857 – 68. Værket, der blev påbegyndt under indtryk af hans mentor, Robert Schumanns død i 1856, og desuden stærkt inspireret af moderens død i 1865, er præget af forsoning og fortrøstning, og man kan opfatte værket som en slags sorgbearbejdelse.

Brahms’ Requiem handler om – i modsætning til den katolske requiemtekst, hvor de levende går i forbøn for de døde – hvilken nytte livet har på jorden, når man ved, at døden vil komme. Trøstens budskab bliver hele tiden pointeret, med stor klarhed anslået i første sats med ordene ”Salige er de, som sørger, thi de skal trøstes” (fra Matthäus evangeliet).

Ein deutsches Requiem udgør et nybrud i genren, med teksten, som Johannes Brahms selv sammensatte af skriftsteder fra Luthers bibel,  fremført på tysk.

Solister

Sopran: Lise Bech Bendix

Baryton: William Jønch Pedersen

Orkester

Værket fremføres, i denne koncert, i en bearbejdning for kammerorkester, som byder på en finere organisk orkesterklang, som er mere velegnet til koncertsteder, der ikke kan rumme et symfoniorkester, som for eksempel Holmens Kirke, men som stadig yder værket fuld retfærdighed i klang og fylde.

Dirigent: Jan Scheerer

Koncerten finder sted i Holmens Kirke, Holmens Kanal 21, 1060 KøbenhavnK

Billetter købes ved indgangen, hos Politiken Plus eller på Billetto hér: Brahms Requiem, 3/6

Detaljer

Dato:
3. juni
Tidspunkt:
19:30
Pris:
Kr.200
Begivenhed Kategori:

Sted

Holmens Kirke
Holmens Kanal 21, 1060 KøbenhavnK