Britten & Brahms

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Britten & Brahms

11. marts kl. 19:30

Britten og Brahms

I Bachkorets fortsatte samarbejde med Bjarke Mogensen opfører vi, i denne koncert, Benjamin Brittens Festival Te Deum, skrevet i 1944 for kor og orgel samt Johannes Brahms sangcyklus, Liebeslieder, opus 52a, skrevet for kor og firhændigt klaver. Værket blev uropført i 1870 med Clara Schumann og komponisten selv ved klaveret.

Bjarke Mogensen akkompagnerer de to værker på accordion og vil supplere med solistiske værker som leder os fra Britten til Brahms.  Accordionet er mere beslægtet med den menneskelige stemme end de originale akkompagnement instrumenter orgel og klaver, og er langt rigere på klangfarver end klaveret. Denne kombination giver store muligheder for interaktion mellem koncertens vokale og instrumentale parter.

Koret vil slutte koncerten af med Johannes Brahms ”Fünf Gesänge op. 104”, hans sidste verdslige a cappella cyklus for kor, som omfatter nogle af de ypperste kompositioner for a cappella kor fra Brahms hånd, hvad angår såvel satsteknik, tekstens sammenvævning med musikken og den mesterlige sammensætning af forskellige tekster i en trøstende og befriende bevægelse hen over de fem sange.

Accordion: Bjarke Mogensen

Dirigent: Jan Scheerer

Koncerten finder sted i Holmens Kirke , Holmens Kanal 21, 1060 København K, 11. marts 2024 kl. 19:30

Entre Kr. 75,-  ved indgangen eller på Billetto hér: Britten & Brahms i Holmens Kirke 11/03

 

Detaljer

Dato:
11. marts
Tidspunkt:
19:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Holmens Kirke
Holmens Kanal 21, 1060 KøbenhavnK + Google Maps