Bachkoret får ny dirigent

Bachkoret får ny dirigent
22/04/2024 Jens Dam

Bachkoret får ny dirigent

Efter en grundig ansøgningsproces med to prøvedirektionsaftener (a cappella og med orkester) og samtaler med ansøgerne, har en enig bestyrelse i Københavns Bachkor valgt Torsten Nielsen som vores nye dirigent.
Torsten tiltræder stillingen fra august 2024.
Torsten Nielsen er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med diplomeksamen i kor- og ensembleledelse hos professor Dan-Olof Stenlund og Morten Schuldt-Jensen og med pædagogisk eksamen i hovedfagene sang og klaver.
Torsten har været fast medlem af DR Vokalensemblet i mere end 20 år og sanglærer på Sankt Annæ Gymnasium for både Københavns Drengekor og Sankt Annæ Pigekor siden 2001. Han har været dirigent for flere kor, bl.a. Sankt Pauls Kammerkor, Helsingør Kammerkor, Hørsholm-koret og Roskilde Domkirkes Drengekor. Som sanger er Torsten ofte solist i værker som J.S. Bachs Matthæus- og Johannespassionen, Händels Messias, Mozarts Requiem, Faurés Requiem, Brahms’ Requiem m.m. og han har desuden sunget med ensembler som Ars Nova, Theatre of Voices og Musica Ficta.
Indtil sommerferien er det dog stadig Bachkorets nuværende dirigent Jan Scheerer, som er den musikalske leder for koret.
Københavns Bachkor afholder den 31. maj og 3. juni afskedskoncerter med Jan i Holmens Kirke. På programmet står  Brahms’ Requiem. Læs mere her: Bachkoret koncerter