Dirigent

Jan Scheerer (født i Tyskland) begyndte sin musikalske uddannelse – efter et kort intermezzo med studier i filosofi og fysik – på ‘Staatliche Hochschule für Musik’ i Karlsruhe med hovedfagene kordirektion, orkesterdirektion og musikteori. I 2002 flyttede han til København for at fortsætte sine studier i solistklassen hos prof. Dan-Olof Stenlund. Han afsluttede kordirektionsstudiet med en debutkoncert i februar 2007 samtidig med, at han i august 2004 blev optaget i orkesterdirektionsklassen hos prof. Giancarlo Andretta, som han afsluttede med en diplomkoncert i juni 2009. Masterclasser og kurser ved kendte lærer som bl.a. Eric Ericson, Morten Schuldt-Jensen, Uwe Gronostay,Cecilia Rydinger-Alin, Hartmut Haenchen, Frieder Bernius, Jorma Panula mv. supplerer hans uddannelse.

Jan Scheerer har dirigeret og arbejdet med store og mindre ensembler, bl.a. Malmö Kammarkör, Ars Nova, Cracow Chamber Choir, det Hollandske Radiokor, Lyngby-Tårbæk-Symfoniorkester såvel som landdelsorkestrene som led af studiet. Han har sunget i en række semiprofessionelle ensembler og var fast sanger i Malmö Kammarkör. Han var (som en af ti i verden) aktiv deltager i ‘Eric Ericson International Master Class on Choral and Orchestral Conducting’ i Lund, hvor han bl.a. arbejdede med Eric Ericsons Kammarkör sammen med Eric Ericson og Cecilia Rydinger-Ahlin. Han har været engageret som assisterende dirigent på Det Kongelige Teater i København.

Fra oktober 2013 til juli 2015 underviste han i kor- og ensembleledelse ved Musikhochschule i Hannover, og siden 2015 har han stået for kordirektionsundervisningen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Du kan læse mere om korets dirigent på hans hjemmeside her.