Om os

Københavns Bachkor er et seriøst amatørkor med base i Sundby Kirke på Amager.

Vi har et relativt højt ambitionsniveau, og vi øver hver mandag aften med fokus på kommende koncerter.

I koret finder du repræsentanter fra et bredt udsnit af befolkningen. Aldersmæssigt spænder vi vidt, og vores baggrund er meget forskellig. Men vi elsker alle sammen arbejdet med musikken og bestræbelserne på hele tiden at blive et dygtigere koncertkor.

Vores dirigent, Jan Scheerer, er ung og målrettet. Under prøverne går han i detaljen, og vi får altid en grundig indføring i værkernes opbygning og betydning. Han lægger stor vægt på opvarmning af stemmerne, så ingen går hæse hjem.

Flere gange om året opfører vi store orkesterværker med orkester og professionelle solister. Til jul er det som regel Bachs Juleoratorium, som vi efterhånden har fået helt ind under huden. Af andre værker, som vi har sunget for nylig, kan vi fx nævne Brahms og Mozarts Requiem samt Matthæus- og Johannespassionen.

I tiden mellem de store værker træner vi korets klang med a cappella sang, som vi også opfører til koncerter. Læs mere om vores koncerter og lyt til os her.

Når vi ikke synger sammen, har vi det hyggeligt og holder både jule- og sommerafslutninger sammen. Hvert år tager vi på korweekend, og vi var i foråret 2016 på kortur i Nordengland og gav tre succesfulde koncerter. Vi bestræber os på at rejse sammen hvert andet år. I 2018 går rejsen til Innsbruck.

Københavns Bachkor går for at være et velfungerende kor for både unge og ældre – stemningen til prøver og koncerter er uformel, og vi passer godt på hinanden.

Hvorfor lige Bach?

Vi hedder godt nok Københavns Bachkor, men det betyder ikke, at vi synger Bach hele tiden. Bach er central i vores repertoire, og vi vender tilbage til hans værker mindst en gang om året med opførelsen af Juleoratoriet.

Egentlig synger vi i Københavns Bachkor nok ikke mere Bach end de fleste andre oratoriekor i Danmark. Men navnet hænger ved, og det stammer fra en periode for ca. 50 år siden, hvor man pludselig begyndte at interessere sig for Bachs musik. Inden da var der ikke mange opførelser af Bachs værker. Snart gik der nærmest mode i Bach, og alle store byer med respekt for sig selv fik et Bachkor – også København.

Foto R. Wilting